Як відкрити магазин дитячого одягу

Дитячі товари досить цікава та прибуткова ніша для бізнесу, вона ніколи не втратить своєї рентабельності. Якщо ви вперше задумалися про підприємництво і розглядаєте дитячий одяг, ця стаття стане для вас чудовим керівництвом до дій. Якщо ви вже маємо досвід побудови бізнесу, тоді для вас не будуть відкриттям ті речі, про які ми говоримо нижче. Готуючи цей матеріал, ми в першу чергу думали про жінок у декреті і про тих для кого свій бізнес завжди був мрією і з різних причин так і не став реальністю. 


З чого ж почати? 

Величезною помилкою більшості є початкові інвестиції в оренду або загалом у нерухомість. Безумовно, якщо ви хочете офлайн магазин, у майбутньому ви зможете підшукати затишне приміщення, вкласти час та гроші в ремонт, знайти ідеальні шпалери та фіранки в тон, замовити гарну вивіску. АЛЕ!  Зараз, на самому початку вашого шляху, потрібно побудувати модель, схему яка працюватиме і приноситиме прибуток, налаштувати потік клієнтів. Визначтеся, ви будете самі шити одяг, або купувати його оптом у постачальників, можливо, реалізовувати одяг, форматів може бути безліч.

Саме зараз потрібно навчитися продавати та шукати клієнтів.

Адже помилка тих, хто спочатку займається пошуком приміщення, розробкою логотипу та іншою мішурою, саме в тому, що ніхто не приваблює клієнтів, не освоює нові канали реклами. Як результат - відкривається наймиліший магазин з кульками біля входу, в який вкладено величезну кількість ресурсів, а клієнтів як не було, так і немає. Через час такий магазин просто закривається, а збитки залишаються.

Важливо розуміти різницю між просто “відкрити магазин” та “відкрити прибутковий магазин”.

Тож ми вже розібралися, що пошуки приміщення залишаємо на потім, що ж робимо в першу чергу? Починаємо продавати. Як? Без працівників, без офісу? - Запитайте ви. Так, саме - відповімо ми.  знайти постачальників?

Розглянемо варіант, де ви плануєте купувати одяг у постачальника та продавати його. До речі, для цього не обов'язково купувати цілі партії товару та мати свій склад. Дропшипінг - зручна система, за якою ви викупаєте у постачальника тільки той товар, на який вам надійшло замовлення. Звісно, ​​не всі постачальники так працюють. Тому важливо знайти якнайбільшу кількість виробників дитячого одягу. Звичайно, почати пошук варто з інтернету, але не всі фабрики мають свої сайти. Якщо у вашому місті є оптові речові ринки - поїдьте туди, подивіться які бренди представлені у ваших конкурентів і зв'яжіться з ними. Чим ширшим буде ваш асортимент, тим привабливішим для покупця є магазин. На цьому ж етапі, ви зможете зрозуміти, хто ваша цільова аудиторія та якої категорії асортимент у вас краще продається. Наприклад, це може бути одяг економ класу або ексклюзивні, люксові бренди, виключно спортивний одяг або шкільна форма, одяг для певного віку. 


Перші клієнти

І так, ви знайшли виробників, домовилися з ними про співпрацю та отримали від них фото-контент товарів , які можна продавати. Тепер створюємо облікові записи в соціальних мережах, починаємо їх активно вести, фотографії у вас є, залишилося налаштувати рекламу. Ви можете зробити це самостійно, в інтернеті, у вільному доступі, багато навчального матеріалу або попросіть знайомого вам допомогти. Підключайте інші доступні вам варіанти реклами – роздачу листівок, реклама у маршрутках чи ліфтах. Все, що завгодно, тестуйте, аналізуйте, знаходьте найбільш ефективні способи просування товару. На цьому ж етапі рекомендуємо юридично оформити себе як підприємця та законно вести свою діяльність. По-перше, у тому, щоб уникнути проблем із правоохоронними органами і залишатися законослухняним громадянином. По-друге, частина постачальників працює тільки з зареєстрованими підприємцями. 

Тепер ви знаєте з чого почати ваш бізнес з продажу дитячого одягу. У статті ми намагалися розглянути типові помилки, які допускає підприємець-початківців і дали поради, як їх уникнути. Звичайно, оминути всі помилки не вдасться, але це цінний досвід і частина історії вашого успіху.